MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
18.12.2017

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.

Suroviny

220  g moučkového cukru
600  g hladké mouky
50  g másla
6  lžíc mléka
150  g medu
5 žloutků
2  lžičky perníkového koření
2  lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Aby měly perníčky ideální chuť, je třeba zvolit správnou kombinaci koření.  Výborné perníčky vám zajistí kombinace skořice, hřebíčku, nového koření, badyánu, muškátového ořechu, zázvoru a citronové kúry, které musíte smíchat v ideálním poměru.

Tuto alchymii však nemusíme podstupovat, směs na perníčky již za nás perfektně namíchali profesionálové z Maminčina koření.

Nejdříve rozmícháme mouku, sodu, perníkové koření a cukr. Poté přidáme 4 žloutky, máslo, mléko, med a zpracujeme vše na těsto.

Těsto necháme 20 minut odpočinout v lednici. V mističce si mezitím rozmícháme žloutek s jednou lžící vody. Tímto budeme potírat upečené perníčky.

Těsto po vyndání z lednice rozválíme na pomoučněném vále na silnější, asi půlcentimetrový plát, ze kterého vykrojíme požadované tvary perníčků.

Perníčky položíme na plech, na který jsme vložili pečící papír a poté pečeme asi 8-10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. 

Po vytáhnutí z trouby ještě perníčky potřeme připraveným žloutkem a necháme vychladnout.

Chceme-li mít perníčky ozdobené, můžeme si vyrobit polevu z 1 bílku, 160 g moučkového cukru a citrónové šťávy. Představivosti při zdobení se meze nekladou. 

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Hradec přejel Litvínov

Severočeši v této sezóně Mountfield dvakrát porazili, tentokrát však celku z města pod Bílou věží vzdorovali jen dvacet minut.

Post

Ve Všestarech znovu zažijí dobu ledovou, archeopark tak začíná pátou sezónu

Archeopark pravěku Všestary u Hradce Králové nespí zimním spánkem a poprvé v letošním roce otevře brány už o víkendu 20. a 21. ledna. Pro návštěvníky

Post

Divocí koně z Milovic pomohou chránit dvě unikátní rezervace ve východních Čechách

Rezervaci divokých koní ve středočeských Milovicích již za pár dní opustí první transport deseti hřebců. Jejich cílem jsou přírodovědně unikátní výcho

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.wwwdesign.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA