MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Razítka Hradec Králové - výroba razítek ON-LINE i na počkání

Výroba samobarvících razítek COLOP®, výroba razítek na počkání, mobilní razítka Pocket Stamp Plus, výroba razítek ON-LINE, razítka Colop Microban®, s ochranou antibakteriálním povrchem, ekologická razítka COLOP Green Stamp Line, a samozřejmě také Flashová razítka Colop EOS, až do velikosti tisk. plochy neuvěřitelných 89 x 121 mm s možným tiskem až 20 000 kopií! Kontakt 603 44 94 31, www.razitkahk.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Vysočina díky skvělé první půli slaví vítězství na Hradcem Králové

Jihlavský tým si díky skvělé první půli, kdy se dvakrát trefil Davis Ikaunieks a jednou skóroval Pavel Dvořák, vytvořil výrazný třígólový náskok, a ve

Post

Klučík v babyboxu v Rychnově nad Kněžnou

Pět minut před sedmou večerní v pátek vrzla poprvé dvířka rychnovského babyboxu. Vstoupil jimi do života klučík oblečený do modrého, byť obleček mu by

Post

Ve východních Čechách chybí minimálně šest tisíc dárců krve

V Královéhradeckém i Pardubickém kraji zvlášť chybí oproti doporučení Evropské unie minimálně tři tisíce dárců krve. Rada Evropy stanovuje optimální p

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz Razítka Hradec Králové - výroba razítek ON-LINE i na počkání www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu