EKONOMIKA / Investice

Popis: Vizualizace výdejny a části jídelny pro 40 míst.
Vizualizace výdejny a části jídelny pro 40 míst.
26.1.2017

Jídelna v „novém Hlucháku“ bude vařit 1500 porcí denně. Vyřeší se problém se stravováním žáků okolních škol

HRADEC KRÁLOVÉ

Dlouhodobý problém se stravováním žáků krajských středních škol na Pospíšilově třídě v Hradci Králové má řešit nová jídelna. V tu se přemění bývalý výměník, který je součástí budovy takzvaného „nového Hlucháku“. Nové stravovací zařízení má vzniknout během poslední třetí etapy stavebních úprav, které na budově probíhají pro potřeby vzniku Evropského domu.

Nová jídelna by měla sloužit asi 1200 strávníků. „Po dokončení stavebních úprav na budově Rudolfina se na Pospíšilovu třídu přestěhovala už třetí velká střední škola a předpokládáme, že by jídelnu mohli využívat i zaměstnanci agentur z Evropského domu,“ sdělila Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana pro oblast školství, kultury a sportu. Gymnázium Boženy Němcové a SPŠ stavební Hradec Králové doposud využívají školní jídelnu v ulici Hradecká. Ta je ale vzdálena asi 1,5 km a při cestě tam a zpět je doba docházky téměř 50 minut.

Stravovací zařízení by mělo vzniknout na místě výměníku, který je součástí budovy takzvaného „nového Hlucháku“, a to v rámci úprav pro nový Evropský dům, který zde funguje od dubna 2016.  Na Pospíšilově třídě od ledna 2016 sídlí i hradecká Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola, která se sem přestěhovala z budovy v Lipkách a ze Stěžer.

Třetí etapa stavebních úprav, do kterých je zařazen i projekt nové jídelny, vyžaduje veškerá stavební povolení. Stavební práce jsou proto naplánovány na tento rok. „V minulém roce kraj vypsal veřejnou zakázku na zhotovení projektové dokumentace. Nyní se čeká na vypracování podrobnější dokumentace pro provedení stavby a poté kraj vypíše veřejnou soutěž na zhotovení stavby. Samotná jídelna by se měla začít stavět letos a mohla by tak zahájit provoz ve školním roce 2017/2018,“ doplnila Berdychová.

Kapacita kuchyně bude 1500 porcí denně. Předpokládá se celotýdenní a celoroční provoz s omezeným provozem vždy o prázdninách. Provoz o víkendech bude realizován při požadovaném odběru minimálně 250 porcí. Nová jídelna bude zaměstnávat zhruba 26 pracovníků. Odhadované náklady na realizaci celé stavby se vyšplhají k 42 milionům korun bez DPH.

Autor / zdroj: Dan Lechmann

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Reprezentační špička U19 dorazila pod Bílou věž

Středeční den je posledním, kdy může Jandačova ”korejská” sestava dolaďovat detaily před olympijskou premiérou. Jiný český tým však naopak ve stejný č

Post

Boleslav nestačila na královehradecký Mountfield

Boleslav šla nejprve do vedení zásluhou pohotovosti Jakuba Orsavy, Mountfield pak ale na svého soka zatlačil, ještě v první třetině srovnal a ve druhé

Post

Hradecký Bednář završil třístovku, vstřelil hattrick a popravil Zlín

Hradečtí zvítězili v souboji se Zlínem a stáhli náskok Plzně zase o jeden bod. O své výhře rozhodli v druhé třetině, kdy skóre otočili třemi brankami.

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.wwwdesign.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA